Texelse dranken

Suche auf der Texel Information Website
Finden Sie hier die Informationen, die Sie suchen um die Insel zu entdecken.
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Unkategorisiert
ESSEN
Restaurants
Essen und Getränke aus Texel
TEXEL
Transport
Über Texel
Geschichte
Bemerkenswerte Leute auf Texel
Typisch Texel
Strand auf Texel
Dorfe
Natur
Jahreszeiten
Texel von Oben
TUN
Geschäften
Markt/Messen
Aktivitäten
Ausflügen
Museen
Veranstaltungen
SCHLAFEN
Bungalows / Villen
Appartements / Chalets
Campings
Hotels

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

‘Texelse dranken’ is een samenwerking tussen Wijnhuis Texel en Stokerij Texel. Beide produceren op het eiland eigen dranken, variërend van kruidenbitters en jenevers tot gin en wodka. Al die ‘Texelse dranken’ zijn nu ook online te bestellen via www.texelsedranken.nl. Maar wie toch op het eiland is, kan voor hetzelfde assortiment ook even langs bij Wijnhuis Texel in Oosterend.
Deel deze pagina
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Texelse dranken

Wijnhuis Texel is voor veel toeristen al jarenlang een vaste waarde op het Texelprogramma. Een bezoekje aan de mooie winkel in het pittoreske dorpje Oosterend is op zich al een belevenis. Wijnhuis Texel stookt zelf een aantal dranken én werkt nu samen met Stokerij Texel, dat gin en wodka stookt van (overschotten van) lokaal geteelde gewassen.

Wijnhuis Texel is gevestigd in een voormalig kostershuis uit 1650. Hier worden op ambachtelijke en natuurzuivere wijze en helemaal in eigen beheer kruidenbitters en likeuren gemaakt en gebotteld. De nostalgische winkel is op zich al een bezoek waard, maar wie in de fraaie oude wijnkelder ónder de winkel komt, zal zeker verrast zijn. Behalve een uitgebreid assortiment wijnen, staat hier een groot aantal lokale dranken uitgestald met bijzondere namen als Strender Stropertje, Texels oorlam, Foor nou en naggeres, Wijsheid, Ervaring, Liefde en Vriendschap. Het gaat om likeuren, kruidenbitters, jenevers en whisky, maar ook Texelse Boerenjongens en Advocaat behoren tot het assortiment. Daarnaast worden hier de sterke dranken van Stokerij Texel aangeboden.

Stokerij Texel destilleert wodka en gin uit onder meer lokaal geproduceerde gewassen, ‘bij voorkeur uit overschot, zoals restaardappelen, zodat meerwaarde wordt gecreëerd’, aldus eigenaren Kees Groenewoud en Jaco Spek. Zij hebben zich daarbij laten inspireren door de Blue Economy-methode. Het resultaat is eerlijke, duurzame en lokale dranken met de unieke smaak van het eiland. Tot het assortiment behoren TX Wodka, met Texelse cranberry’s en TX Gin, met de typisch Texelse smaken vlierbloesem en duindoorn.

Alle ‘Texelse dranken’ zijn te bestellen via de webwinkel texelsedranken.nl óf in de ‘echte’ winkel van Wijnhuis Texel in Oosterend. Hier worden ook regelmatig rondleidingen en proeverijen georganiseerd.

Mehr davon auf Texel

Haben sie nicht gefunden wonach Sie gesucht haben?

Finden Sie hier die meist gesuchte Themen.

Teilen im Sozialen Medien

Wir sind stolz auf was das Insel Texel uns bietet und Teile es gern mit anderen. Teile uns mit deinem Soziale Medien und stelle anderen das Wunderschonen Insel vor!

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp